موسوعة الحلويات
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
موسوعة الحلويات
المقادير:
كوب و ربع فستق مطحون -
كوب و ربع سكر -
كوب و ربع سميد -
ملعقتين شاي بيكنج بودر -
2 علبة قشطة -
نصف كوب زيت -
2 بيض -
فانيلا .
الطريقة:
1- يخلط البيض مع السكر و الفانيلا بملعقة أو خلاطة يدوية
2- تخلط جميع المقادير المتبقية و تضاف إلى البيض و تحرك جيدا حتى يمتزج الخليط
3- تصب في قالب الكعك و توضع في الفرن لمدة 35 - 40
و بالعافية
5): 5): 5):
كوب و ربع فستق مطحون -
كوب و ربع سكر -
كوب و ربع سميد -
ملعقتين شاي بيكنج بودر -
2 علبة قشطة -
نصف كوب زيت -
2 بيض -
فانيلا .
الطريقة:
1- يخلط البيض مع السكر و الفانيلا بملعقة أو خلاطة يدوية
2- تخلط جميع المقادير المتبقية و تضاف إلى البيض و تحرك جيدا حتى يمتزج الخليط
3- تصب في قالب الكعك و توضع في الفرن لمدة 35 - 40
و بالعافية
5): 5): 5):
سندريلا المنصوره- نائبة المشرف العام
-
عدد الرسائل : 1812
العمر : 34
الوظيفة : طالبه بجامعه المنصوره
المزاج : ميه ميه
تاريخ التسجيل : 01/12/2007
رد: موسوعة الحلويات
%%% بان كيك بقطع الفرواله%%% ap:
المقادير:
1 كوب طحين
-1م.ك. سكر
-1.م.ص. بكنج بودر
21م.ص. بيكينج صودا
-21م.ص. ملح
-1 و نصف الكوب بتر ميلك ( لبن رائب )
-3م.ك. زبدة غير مملحة
-1 بيضة كبيرة.
الطريقة:
في طبق عميق...نخلط مع بعض..الطحين بيكينج باودر بيكينج صودا ملح و السكر...في طبق اخر نخفق البترميلك مع البيض و الزبدة ..ثم تضاف الى الخليط الجاف..و يقلب الخليط
تسخن مقلا مسطحة(تيفال يا ريت) و لو تمسح مسحة خفيييييييفة بالزيت مش اشكال..يصب الخليط..الى ان تظهر فقاعات على الوجه...يقلب الى ان يكتسب اللون الذهبي من الجهتين..يرفع و تكرر العملية مع باقي الخليط.
و يقدم بالحال.
افكار للتقديم...توضع طبقات فوق بعض...و قطعة زبدة على الوجه..و الشراب الخاص..و لو فراولة وإلا توت و إلابلو بيريي
المقادير:
1 كوب طحين
-1م.ك. سكر
-1.م.ص. بكنج بودر
21م.ص. بيكينج صودا
-21م.ص. ملح
-1 و نصف الكوب بتر ميلك ( لبن رائب )
-3م.ك. زبدة غير مملحة
-1 بيضة كبيرة.
الطريقة:
في طبق عميق...نخلط مع بعض..الطحين بيكينج باودر بيكينج صودا ملح و السكر...في طبق اخر نخفق البترميلك مع البيض و الزبدة ..ثم تضاف الى الخليط الجاف..و يقلب الخليط
تسخن مقلا مسطحة(تيفال يا ريت) و لو تمسح مسحة خفيييييييفة بالزيت مش اشكال..يصب الخليط..الى ان تظهر فقاعات على الوجه...يقلب الى ان يكتسب اللون الذهبي من الجهتين..يرفع و تكرر العملية مع باقي الخليط.
و يقدم بالحال.
افكار للتقديم...توضع طبقات فوق بعض...و قطعة زبدة على الوجه..و الشراب الخاص..و لو فراولة وإلا توت و إلابلو بيريي
سندريلا المنصوره- نائبة المشرف العام
-
عدد الرسائل : 1812
العمر : 34
الوظيفة : طالبه بجامعه المنصوره
المزاج : ميه ميه
تاريخ التسجيل : 01/12/2007
رد: موسوعة الحلويات
كيكة كريم الكرميل
3 بيضات
3 اكواب حليب
كوب ونصف سكر
قليل من الفانيلا
كوب سكر ( للكراميل)
مقادير الكيك
بيضتان
1 كوب حليب
كوب ونصف دقيق
قليل من الفانيلا
ربع كوب زيت
1 ملعقة كبيرة بيكنج باودر
نصف كوب سكر
طريقة التحضير
تخلط مقادير الكريم كاراميل ماعدا
سكر الكراميل في الخلاط إلي أن تغلظ .
يذوب السكر حتى يصبح كراميل ثم يصب
في قالب الكريم كراميل ويصب فيه الخليط السابق.
يخلط البيض جيدا مع الفانيلا ثم يضاف اليه
السكر والزيت ويخلط جيدا .
يضاف الدقيق إلي الخليط ثم البيكنج باودر والحليب
تدريجيا ويخلط الجميع .
يصب خليط الكيك فوق الكريم كراميل ويوضع
القالب في قالب اكبر به ماء داخل فرن
بدرجة حرارة ( 350 ) ( حمام مائي ).
عندما تنضج بعد 45 دقيقة تقريبا تترك
خارج الفرن إلي أن تبرد قليلا ثم توضع
في الثلاجة لمدة ساعة أو أكثر .
تقلب الصينية في طبق التقديم ثم تعاد
في الثلاجة حتى موعد تقديمها .
3 بيضات
3 اكواب حليب
كوب ونصف سكر
قليل من الفانيلا
كوب سكر ( للكراميل)
مقادير الكيك
بيضتان
1 كوب حليب
كوب ونصف دقيق
قليل من الفانيلا
ربع كوب زيت
1 ملعقة كبيرة بيكنج باودر
نصف كوب سكر
طريقة التحضير
تخلط مقادير الكريم كاراميل ماعدا
سكر الكراميل في الخلاط إلي أن تغلظ .
يذوب السكر حتى يصبح كراميل ثم يصب
في قالب الكريم كراميل ويصب فيه الخليط السابق.
يخلط البيض جيدا مع الفانيلا ثم يضاف اليه
السكر والزيت ويخلط جيدا .
يضاف الدقيق إلي الخليط ثم البيكنج باودر والحليب
تدريجيا ويخلط الجميع .
يصب خليط الكيك فوق الكريم كراميل ويوضع
القالب في قالب اكبر به ماء داخل فرن
بدرجة حرارة ( 350 ) ( حمام مائي ).
عندما تنضج بعد 45 دقيقة تقريبا تترك
خارج الفرن إلي أن تبرد قليلا ثم توضع
في الثلاجة لمدة ساعة أو أكثر .
تقلب الصينية في طبق التقديم ثم تعاد
في الثلاجة حتى موعد تقديمها .
سندريلا المنصوره- نائبة المشرف العام
-
عدد الرسائل : 1812
العمر : 34
الوظيفة : طالبه بجامعه المنصوره
المزاج : ميه ميه
تاريخ التسجيل : 01/12/2007
رد: موسوعة الحلويات
اسويسرول بالقهوة والتمر
لمقادير
زبدة
7 حبات بيض مع فصل البياض عن الصفار
1 كوب سكر
100 جم دقيق منخول
2 ملعقة صغيرة فانيليا
1 ليمون
ملعقة صغيرة ونصف قهوة سريعة التحضير
الحشوة :
حليب مكثف بالشوكولاته
2 كوب تمر مفروم
ملعقة صغيرو ونصف قهوة سريعة التحضير
نصف كوب لوز مطحون
طريقة التحضير
يسخن الفرن بدرجة حرارة متوسطة, يدهن قالب السويسرول قليل العمق بالزبدة المذوبة أو الزيت يغطى اسفله مع الجوانب بورقة خبز.
يخفق بياض البيض حتى تتشكل رغوة خفيفة, تضاف ثلث كمية السكر على مهل وتخفق المكونات من جديد حتى يثقل المزيج.
يخفق صفار البيض مع الكمية المتبقية من السكر في وعاء مستقل حتى يصبح المزيج كثيفا بواسطة ملعقة خشبية , ثم تضاف الدقيق المنخول مع الفانيلا ويبرش الليمون والقهوة ثم يضاف مزيج بياض البيض وتحرك كافة المكونات حتى يصبح المزيج ناعما.
يوزع المزيج بشكل متجانس في القالب الجاهز ويخبز لمدة تتراوح بين 10 – 15 دقيقة أو حتى ينضج جيدا .
توضع ورقة خبز كبيرة على الطاولة ويرش فوقها السكر الناعم, ثم تقلب الكعكة على الورقة وينزع عنها الورق ويرمى.
في نفس الوقت تمزج كافة مكونات الحشوة في خلاط كهربائي للحصول على مزيج متجانس.
يوزع مزيج الحشوة على الكعكة , تلف الكعكة من الجانب الطويل مع الضغط بشكل متين, تغلف بورث نايلون وتترك في الثلاجة لمدة 20 دقيقة .
يمكن تغليف الكعكة بالكريمة المخفوقة ورشها بمسحوق الفستق.
لمقادير
زبدة
7 حبات بيض مع فصل البياض عن الصفار
1 كوب سكر
100 جم دقيق منخول
2 ملعقة صغيرة فانيليا
1 ليمون
ملعقة صغيرة ونصف قهوة سريعة التحضير
الحشوة :
حليب مكثف بالشوكولاته
2 كوب تمر مفروم
ملعقة صغيرو ونصف قهوة سريعة التحضير
نصف كوب لوز مطحون
طريقة التحضير
يسخن الفرن بدرجة حرارة متوسطة, يدهن قالب السويسرول قليل العمق بالزبدة المذوبة أو الزيت يغطى اسفله مع الجوانب بورقة خبز.
يخفق بياض البيض حتى تتشكل رغوة خفيفة, تضاف ثلث كمية السكر على مهل وتخفق المكونات من جديد حتى يثقل المزيج.
يخفق صفار البيض مع الكمية المتبقية من السكر في وعاء مستقل حتى يصبح المزيج كثيفا بواسطة ملعقة خشبية , ثم تضاف الدقيق المنخول مع الفانيلا ويبرش الليمون والقهوة ثم يضاف مزيج بياض البيض وتحرك كافة المكونات حتى يصبح المزيج ناعما.
يوزع المزيج بشكل متجانس في القالب الجاهز ويخبز لمدة تتراوح بين 10 – 15 دقيقة أو حتى ينضج جيدا .
توضع ورقة خبز كبيرة على الطاولة ويرش فوقها السكر الناعم, ثم تقلب الكعكة على الورقة وينزع عنها الورق ويرمى.
في نفس الوقت تمزج كافة مكونات الحشوة في خلاط كهربائي للحصول على مزيج متجانس.
يوزع مزيج الحشوة على الكعكة , تلف الكعكة من الجانب الطويل مع الضغط بشكل متين, تغلف بورث نايلون وتترك في الثلاجة لمدة 20 دقيقة .
يمكن تغليف الكعكة بالكريمة المخفوقة ورشها بمسحوق الفستق.
سندريلا المنصوره- نائبة المشرف العام
-
عدد الرسائل : 1812
العمر : 34
الوظيفة : طالبه بجامعه المنصوره
المزاج : ميه ميه
تاريخ التسجيل : 01/12/2007
رد: موسوعة الحلويات
المكونات والمقادير
1ــ 3علب جيلي الألوان .
2ــ 3علب حليب سائل مركز ( حليب شاهي )
3ــ 3 ملاعق سكر .
طريقة التحضير
ــ أفرغي علبة جيلي في زبدية وضعي معها ملعقة سكر .
ــ ذوبي الجيلي جيدا بنصف كأس ماء ساخن ثم أضيفي
إلية نصف كأس ماء بارد وقلبي .
ــ ضعي الجيلي في الخلاط وأضيفي إليه مقدار علبة
واحدة من حليب المركز وأخلطي لمدة دقيقة .
ــ أحضري صينية بيركس شفافة وأسكبي فيها الجيلي
بالحليب ( مع ملاحظة عدم زيادتها عن ربع سم )
وضعيها في الثلاجةلمدة ساعة تقريبا .
ــ إعملي لون آخر بنفس الطريقة وضعيه فوق الطبقة الأولى .
ــ أدخليها الثلاجة لمدة ساعة وهكذا حتى تنتهي جميع الطبقات .
ــ بإمكانك عمل طبقة من جيلي بالحليب وطبقة جيلي سادة حسب رغبتك
1ــ 3علب جيلي الألوان .
2ــ 3علب حليب سائل مركز ( حليب شاهي )
3ــ 3 ملاعق سكر .
طريقة التحضير
ــ أفرغي علبة جيلي في زبدية وضعي معها ملعقة سكر .
ــ ذوبي الجيلي جيدا بنصف كأس ماء ساخن ثم أضيفي
إلية نصف كأس ماء بارد وقلبي .
ــ ضعي الجيلي في الخلاط وأضيفي إليه مقدار علبة
واحدة من حليب المركز وأخلطي لمدة دقيقة .
ــ أحضري صينية بيركس شفافة وأسكبي فيها الجيلي
بالحليب ( مع ملاحظة عدم زيادتها عن ربع سم )
وضعيها في الثلاجةلمدة ساعة تقريبا .
ــ إعملي لون آخر بنفس الطريقة وضعيه فوق الطبقة الأولى .
ــ أدخليها الثلاجة لمدة ساعة وهكذا حتى تنتهي جميع الطبقات .
ــ بإمكانك عمل طبقة من جيلي بالحليب وطبقة جيلي سادة حسب رغبتك
سندريلا المنصوره- نائبة المشرف العام
-
عدد الرسائل : 1812
العمر : 34
الوظيفة : طالبه بجامعه المنصوره
المزاج : ميه ميه
تاريخ التسجيل : 01/12/2007
رد: موسوعة الحلويات
المكونات والمقادير
1ــ 3علب جيلي الألوان .
2ــ 3علب حليب سائل مركز ( حليب شاهي )
3ــ 3 ملاعق سكر .
طريقة التحضير
ــ أفرغي علبة جيلي في زبدية وضعي معها ملعقة سكر .
ــ ذوبي الجيلي جيدا بنصف كأس ماء ساخن ثم أضيفي
إلية نصف كأس ماء بارد وقلبي .
ــ ضعي الجيلي في الخلاط وأضيفي إليه مقدار علبة
واحدة من حليب المركز وأخلطي لمدة دقيقة .
ــ أحضري صينية بيركس شفافة وأسكبي فيها الجيلي
بالحليب ( مع ملاحظة عدم زيادتها عن ربع سم )
وضعيها في الثلاجةلمدة ساعة تقريبا .
ــ إعملي لون آخر بنفس الطريقة وضعيه فوق الطبقة الأولى .
ــ أدخليها الثلاجة لمدة ساعة وهكذا حتى تنتهي جميع الطبقات .
ــ بإمكانك عمل طبقة من جيلي بالحليب وطبقة جيلي سادة حسب رغبتك
1ــ 3علب جيلي الألوان .
2ــ 3علب حليب سائل مركز ( حليب شاهي )
3ــ 3 ملاعق سكر .
طريقة التحضير
ــ أفرغي علبة جيلي في زبدية وضعي معها ملعقة سكر .
ــ ذوبي الجيلي جيدا بنصف كأس ماء ساخن ثم أضيفي
إلية نصف كأس ماء بارد وقلبي .
ــ ضعي الجيلي في الخلاط وأضيفي إليه مقدار علبة
واحدة من حليب المركز وأخلطي لمدة دقيقة .
ــ أحضري صينية بيركس شفافة وأسكبي فيها الجيلي
بالحليب ( مع ملاحظة عدم زيادتها عن ربع سم )
وضعيها في الثلاجةلمدة ساعة تقريبا .
ــ إعملي لون آخر بنفس الطريقة وضعيه فوق الطبقة الأولى .
ــ أدخليها الثلاجة لمدة ساعة وهكذا حتى تنتهي جميع الطبقات .
ــ بإمكانك عمل طبقة من جيلي بالحليب وطبقة جيلي سادة حسب رغبتك
سندريلا المنصوره- نائبة المشرف العام
-
عدد الرسائل : 1812
العمر : 34
الوظيفة : طالبه بجامعه المنصوره
المزاج : ميه ميه
تاريخ التسجيل : 01/12/2007
رد: موسوعة الحلويات
الله جميلة اوى الحاجات دى يا سندريلا بس
انا مبحبش الحاجات المسكرة خالص
دى المشكلة بتاعتى
اعملى حاجة تكون حادقة علشان اعرف اكل المرة الجاية بقة
تسلمى يا قمر على الحلويات دى هبقى احاول اجرب
يا رب البيت مش يولع بس
انا مبحبش الحاجات المسكرة خالص
دى المشكلة بتاعتى
اعملى حاجة تكون حادقة علشان اعرف اكل المرة الجاية بقة
تسلمى يا قمر على الحلويات دى هبقى احاول اجرب
يا رب البيت مش يولع بس
رد: موسوعة الحلويات
اسمعنى لو ولع ولا اعرفك هيدعوى عليا ها
وكمان ما تفكرشى انه امر ماشى حاضر هجيب حاجه شطه
بس كده انت تقول بس وشوف
وكمان ما تفكرشى انه امر ماشى حاضر هجيب حاجه شطه
بس كده انت تقول بس وشوف
سندريلا المنصوره- نائبة المشرف العام
-
عدد الرسائل : 1812
العمر : 34
الوظيفة : طالبه بجامعه المنصوره
المزاج : ميه ميه
تاريخ التسجيل : 01/12/2007
رد: موسوعة الحلويات
ربنا يستر يا سندريلا وميولعش
بس مش هجربها دلوقتى شوية كدة فى الاجازة بقة وعلينا خير
بس مش هجربها دلوقتى شوية كدة فى الاجازة بقة وعلينا خير
رد: موسوعة الحلويات
ان شاء الله
وشكرا على مرورك يا اسير
وشكرا على مرورك يا اسير
سندريلا المنصوره- نائبة المشرف العام
-
عدد الرسائل : 1812
العمر : 34
الوظيفة : طالبه بجامعه المنصوره
المزاج : ميه ميه
تاريخ التسجيل : 01/12/2007
رد: موسوعة الحلويات
بس بس
جوعتيني
جوعتيني
MaSrAwY_Sa- نائب المشرف العام
-
عدد الرسائل : 944
العمر : 36
المزاج : يعني
تاريخ التسجيل : 02/12/2007
رد: موسوعة الحلويات
وتجوع ليه
اتفضل اى حاجه كده
المطبخ كله ليك
بس ماتنساش الحساب اوك
انا مش فتحاها كده على البحرى
اتفضل اى حاجه كده
المطبخ كله ليك
بس ماتنساش الحساب اوك
انا مش فتحاها كده على البحرى
سندريلا المنصوره- نائبة المشرف العام
-
عدد الرسائل : 1812
العمر : 34
الوظيفة : طالبه بجامعه المنصوره
المزاج : ميه ميه
تاريخ التسجيل : 01/12/2007
رد: موسوعة الحلويات
هههههههههههه
طيب الاسعار ايه
طيب الاسعار ايه
MaSrAwY_Sa- نائب المشرف العام
-
عدد الرسائل : 944
العمر : 36
المزاج : يعني
تاريخ التسجيل : 02/12/2007
رد: موسوعة الحلويات
ريحنى
واختار اكله وخلاص
واختار اكله وخلاص
سندريلا المنصوره- نائبة المشرف العام
-
عدد الرسائل : 1812
العمر : 34
الوظيفة : طالبه بجامعه المنصوره
المزاج : ميه ميه
تاريخ التسجيل : 01/12/2007
رد: موسوعة الحلويات
حاه بالاشطه
هههههههههههههه
انا عاوز بسبوسه
هههههههههههههه
انا عاوز بسبوسه
MaSrAwY_Sa- نائب المشرف العام
-
عدد الرسائل : 944
العمر : 36
المزاج : يعني
تاريخ التسجيل : 02/12/2007
رد: موسوعة الحلويات
طب وانا مالى
خد الا انت عايزه
وبس بقى مش بحب اطول فى الكلام
خد الا انت عايزه
وبس بقى مش بحب اطول فى الكلام
سندريلا المنصوره- نائبة المشرف العام
-
عدد الرسائل : 1812
العمر : 34
الوظيفة : طالبه بجامعه المنصوره
المزاج : ميه ميه
تاريخ التسجيل : 01/12/2007
رد: موسوعة الحلويات
اوك
iam so sorry
iam so sorry
MaSrAwY_Sa- نائب المشرف العام
-
عدد الرسائل : 944
العمر : 36
المزاج : يعني
تاريخ التسجيل : 02/12/2007
رد: موسوعة الحلويات
يخرب بيت كده
ايه الاسف الا كل شويه دا
هوا عادى كده عندك
ايه الاسف الا كل شويه دا
هوا عادى كده عندك
سندريلا المنصوره- نائبة المشرف العام
-
عدد الرسائل : 1812
العمر : 34
الوظيفة : طالبه بجامعه المنصوره
المزاج : ميه ميه
تاريخ التسجيل : 01/12/2007
رد: موسوعة الحلويات
يخرب بيت كده
ايه الاسف الا كل شويه دا
هوا عادى كده عندك
ايه الاسف الا كل شويه دا
هوا عادى كده عندك
سندريلا المنصوره- نائبة المشرف العام
-
عدد الرسائل : 1812
العمر : 34
الوظيفة : طالبه بجامعه المنصوره
المزاج : ميه ميه
تاريخ التسجيل : 01/12/2007
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى