بسكويت الشيكولاتة بالبندق
+2
ليالي
سندريلا المنصوره
6 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
بسكويت الشيكولاتة بالبندق
بسكويت الشيكولاته بالبندق
[ هرمى الشكل ]
:المقادير
مقدار 4/3 كوب زبدأو 2/1 كوب سمن جامد
عدد 1 بيضة
مقدار 4/3 كوب سكر ناعم منخول
عدد 1 ملعقة صغيرة فانيليا
مقدار 2/1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
عدد 2 كوب دقيق منخول
مقدار 8/1 ملعقة صغيرة ملح ناعم
عدد 2 ملعقة كبيرة كاكاوغير محلى باسكر
مقدار 2/1 ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم
عدد 2 ملعقة كبيرة لبن ساخن
مقدار 2/1 1 كوب بندق أو زبيب مفرى غليظا أو خليط
: الطريقة
يدعك فىسلطانية بملعقة خشب ، المادة الدهنية والسكر والبيض والفانيليا حتى •
يصير الخليط هشا خفيفا كالكريمة المخفوقة ، فىحالة الكميات الكبيرة تضرب بمضرب
.(سلك ( صلب ) أو فىالخلاط الكهربائى ( المضارب
تذاب الشيكولاتة فىاللبن الساخن ( بعيدا عن النار ) ، تبرد وتضاف للخليط •
.السابق مع التقليب الجيد
ينخل الدقيق مع الملح والبيكنج بودر وبيكربونات الصوديوم ، ويضاف تدريجيا •
للخليط السابق مع التقليب حتى تتكون عجينة لينة نوعايمكن تشكيلها بالملعقة
.تضاف المكسرات
.تثلج إذا كانت فىحاجة إلى ذلك لمدة 4/1 ساعة حتى تتماسك •
تملأ ملعقة صغيرة بالعجينة وتلقى على الصاج المدهون خفيفاوذلك بدفعها بسكين •
من المطاط أو ملعقة أخرى على هيئة كرات أو كوام متباعدة غير منتظمة الشكل
.الحجم يزيد بعد النضج
.تخبز فىفرن حار نوعا فىالرف العلوى حتى تجمد وتحم خفيفا •
.ترفع من الصاج بسكين عريضة وتبرد على قاعدة أومنخل سلك •
.تقدم على طبق ( بللور - معدن ) مغطى بورق دانتيل أوتحفظ فىعلبة محكمة القفل •
: صفات البسكويت الملقى الناجح
.متجانس الحجم غير منتظم لشكل ، معتدل الحلاوة ••
.صلب القشرة محمر خفيفا ، لين من الداخل ••
.(غير مفلطح (يفرش إذا كان الدقيق غير كاف أو فىحالة زيادة السكرأو السائل ••
[ هرمى الشكل ]
:المقادير
مقدار 4/3 كوب زبدأو 2/1 كوب سمن جامد
عدد 1 بيضة
مقدار 4/3 كوب سكر ناعم منخول
عدد 1 ملعقة صغيرة فانيليا
مقدار 2/1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
عدد 2 كوب دقيق منخول
مقدار 8/1 ملعقة صغيرة ملح ناعم
عدد 2 ملعقة كبيرة كاكاوغير محلى باسكر
مقدار 2/1 ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم
عدد 2 ملعقة كبيرة لبن ساخن
مقدار 2/1 1 كوب بندق أو زبيب مفرى غليظا أو خليط
: الطريقة
يدعك فىسلطانية بملعقة خشب ، المادة الدهنية والسكر والبيض والفانيليا حتى •
يصير الخليط هشا خفيفا كالكريمة المخفوقة ، فىحالة الكميات الكبيرة تضرب بمضرب
.(سلك ( صلب ) أو فىالخلاط الكهربائى ( المضارب
تذاب الشيكولاتة فىاللبن الساخن ( بعيدا عن النار ) ، تبرد وتضاف للخليط •
.السابق مع التقليب الجيد
ينخل الدقيق مع الملح والبيكنج بودر وبيكربونات الصوديوم ، ويضاف تدريجيا •
للخليط السابق مع التقليب حتى تتكون عجينة لينة نوعايمكن تشكيلها بالملعقة
.تضاف المكسرات
.تثلج إذا كانت فىحاجة إلى ذلك لمدة 4/1 ساعة حتى تتماسك •
تملأ ملعقة صغيرة بالعجينة وتلقى على الصاج المدهون خفيفاوذلك بدفعها بسكين •
من المطاط أو ملعقة أخرى على هيئة كرات أو كوام متباعدة غير منتظمة الشكل
.الحجم يزيد بعد النضج
.تخبز فىفرن حار نوعا فىالرف العلوى حتى تجمد وتحم خفيفا •
.ترفع من الصاج بسكين عريضة وتبرد على قاعدة أومنخل سلك •
.تقدم على طبق ( بللور - معدن ) مغطى بورق دانتيل أوتحفظ فىعلبة محكمة القفل •
: صفات البسكويت الملقى الناجح
.متجانس الحجم غير منتظم لشكل ، معتدل الحلاوة ••
.صلب القشرة محمر خفيفا ، لين من الداخل ••
.(غير مفلطح (يفرش إذا كان الدقيق غير كاف أو فىحالة زيادة السكرأو السائل ••
سندريلا المنصوره- نائبة المشرف العام
-
عدد الرسائل : 1812
العمر : 34
الوظيفة : طالبه بجامعه المنصوره
المزاج : ميه ميه
تاريخ التسجيل : 01/12/2007
رد: بسكويت الشيكولاتة بالبندق
شكرا ليكي يا سندريلا
اكيد هتبقي لذيذه قوي
اكيد هتبقي لذيذه قوي
ليالي- عضو نشيط
-
عدد الرسائل : 542
العمر : 37
الوظيفة : فنانه
المزاج : اكل الشوكولاتا
تاريخ التسجيل : 22/01/2008
رد: بسكويت الشيكولاتة بالبندق
الله يخليكى
وميرسى على مرورك
وميرسى على مرورك
سندريلا المنصوره- نائبة المشرف العام
-
عدد الرسائل : 1812
العمر : 34
الوظيفة : طالبه بجامعه المنصوره
المزاج : ميه ميه
تاريخ التسجيل : 01/12/2007
رد: بسكويت الشيكولاتة بالبندق
يسلمو يا سندريلا على الوصفة الحلوة
عاشقة الجنان- مـــــــــشــرفة
- عدد الرسائل : 637
العمر : 34
الوظيفة : طالبة
المزاج : بخنجر الصمت مذبوحة
تاريخ التسجيل : 18/01/2008
رد: بسكويت الشيكولاتة بالبندق
شكرا يا عاشقه
واتفضلى معانا
دى طعمها جميل وهتعجبك تعالى بس
واتفضلى معانا
دى طعمها جميل وهتعجبك تعالى بس
سندريلا المنصوره- نائبة المشرف العام
-
عدد الرسائل : 1812
العمر : 34
الوظيفة : طالبه بجامعه المنصوره
المزاج : ميه ميه
تاريخ التسجيل : 01/12/2007
رد: بسكويت الشيكولاتة بالبندق
AGRBHA 3LA MS2OLYTK Y3NE ???? :confused:
banooota4000- عضو جديد
-
عدد الرسائل : 7
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 28/01/2008
رد: بسكويت الشيكولاتة بالبندق
اوك بنوته جربيها
وقوليلينا انتى كمان
تسلمى على المرور
وقوليلينا انتى كمان
تسلمى على المرور
سندريلا المنصوره- نائبة المشرف العام
-
عدد الرسائل : 1812
العمر : 34
الوظيفة : طالبه بجامعه المنصوره
المزاج : ميه ميه
تاريخ التسجيل : 01/12/2007
رد: بسكويت الشيكولاتة بالبندق
مرحبا انا عزابي كيف اعملها
عندي فكرة اعمليلنا اياها واعزمينا عليها سندريلا
باين عليها لذيذة
تقبلي مروري وشكرا الك
عندي فكرة اعمليلنا اياها واعزمينا عليها سندريلا
باين عليها لذيذة
تقبلي مروري وشكرا الك
3BOOD- مـــــــــشــرف
-
عدد الرسائل : 1121
العمر : 36
الوظيفة : طالب ادارة تسويق بجامعة العلوم التطبيقية بالاردن
المزاج : طول وانا مع حبيبتي سعيد
تاريخ التسجيل : 23/01/2008
رد: بسكويت الشيكولاتة بالبندق
يسلموووووووووو سيندريلا وصفه حلوه
وانا مع عبود اعمليها وعزمينا علشان باين عليها طيبه كثيرررررررر
فتحتوا نفسي وجوعتوني ما راح افوت على قسم المطبخ غير وانا جنبي اكل
ههههههههههههههههههههههههههههههههه
مشكوووووره سيندريلا تقبلي مروري
وانا مع عبود اعمليها وعزمينا علشان باين عليها طيبه كثيرررررررر
فتحتوا نفسي وجوعتوني ما راح افوت على قسم المطبخ غير وانا جنبي اكل
ههههههههههههههههههههههههههههههههه
مشكوووووره سيندريلا تقبلي مروري
أمـــ الحظ ـــيرة- مـــــــــشــرفة
-
عدد الرسائل : 1470
العمر : 34
الوظيفة : طالبه
المزاج : عادي
تاريخ التسجيل : 21/01/2008
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى